loader image

Tratament Cu Laser

Tratamente dentare cu laser - stomatologie inovatoare

Ce este un laser și cum funcționează?

Ca și în alte domenii ale medicinii, s-a observat recent utilizarea tot mai mare a laserului în stomatologie. Laserul este un fascicul de lumină unic, care diferă de lumina obișnuită, prin aceea că toate undele de lumină au o singură culoare (de obicei infraroșu) și o lungime uniformă. Aplicarea laserului pe țesuturile vii produce o reacție termică. În funcție de caracteristicile diferitelor dispozitive cu laser, este posibilă o varietate de tratamente dentare și se poate regla intensitatea fasciculului de lumină. Important de știut – în timpul tratamentelor dentare cu laser, toată lumea prezentă în sală trebuie să poarte ochelari speciali pentru protecție, până când tratamentul cu laser este finalizat.

Există proceduri pentru care laserul funcționează mai bine decât instrumentele convenționale, astfel încât clinicile stomatologice utilizează acest echipament, venind în sprijinul pacientului. În plus, este importantă și investiția în pregătirea personalului, iar medicul curant trebuie să dețină cunostințele necesare pentru utilizarea laserului.

Tratament dentar cu laser

Utilizarea laserului în stomatologie devine din ce în ce mai relevantă, mai ales atunci când se urmărește realizarea unei proceduri chirurgicale minim-invazive și protejarea gingiilor în timpul tratamentului. În clinica noastră, unde promovăm utilizarea tehnologiilor avansate, folosim laser pentru tratamente parodontale: oferim tratament inovator pentru persoanele care suferă de fenomenul „gummy smile”, problemă inestetică caracterizată prin supraexpunerea gingiei în timpul zâmbetului. Cu tehnologia laser, oferim pacienților noștri un zâmbet frumos în cel mai scurt timp. Avantajele laserului se reflectă în precizia procedurii și în nivelul ridicat de control pe care îl oferă laserul. Laserul poate efectua proceduri chirurgicale la nivelul gingiilor aproape fără a fi nevoie de anestezie și fără tăieturi sau durere, astfel se reduc semnificativ efectele secundare iar pacientul poate să revină cat mai curând la rutina sa zilnică.

Tratamentele dentare cu laser sunt sigure?

Utilizarea tratamentelor cu laser este sigură, iar pacientul nu este expus unor riscuri suplimentare comparativ cu tratamentul convențional. Stomatologia cu laser este un instrument sigur și eficient,  cu rezultate excelente pentru o gamă largă de tratamente. Cu toate acestea, ca în cazul oricărui dispozitiv, este important ca personalul să se specializeze și să cunoască modalitățile de utilizare a acestuia. În clinica noastră, personalul care utilizează laserul în procedurile specifice, este certificat și are experiență în acest sens.

Beneficiile utilizării laserului în tratamentele dentare

Laserul este fără îndoială un instrument important cu un potențial imens atât pentru pacient, cât și pentru medicul specialist. Tratamentele dentare cu laser oferă câteva avantaje semnificative față de tehnicile tradiționale:

  • Confortul pacientului – Laserul permite efectuarea unui tratament mai plăcut și mai prietenos pentru pacient, cu o durata mai scurtă.
  • Eficiență – Folosirea laserului înlatură uneori nevoia efectuării anesteziei, astfel încât stomatologul poate efectua mai multe proceduri într-o singură sedință, pacientul nu va mai trebui să plătească pentru alte sedințe suplimentare.
  • Recuperarea mai rapidă – Utilizarea unui laser permite efectuarea unui tratament chirugical minim-invaziv, ceea ce reduce nivelul de durere și disconfort. Operația de tăiere cu laser dentar produce mai puține traume la nivelul gingiilor decât bisturiul normal și există mai puțin sângerare. Aceasta înseamnă reducerea numărului de suturi necesare și reducerea tumefactiei locale și a durerilor post-tratament.
  • Sterilizare – Laserul permite dezinfectarea țesuturilor afectate.Declanșarea unor reacții la temperaturi mai scăzute – majoritatea bacteriilor orale pot fi neutralizate, ceea ce poate provoca complicații ulterioare.

Cine poate folosi laserul în tratamentele dentare?

Îngrijirea dentară cu laser este potrivită la toate vârstele. Femeile însărcinate pot apela la tratamente cu laser. De fapt, fiecare pacient poate folosi laserul în tratamentele dentare, dar laserul ajută cu precădere în următoarele cazuri:

  • Pacienții pentru care este de dorit evitarea anesteziei locale din motive medicale.
  • Pacienții care suferă de anxietate dentară, asociată cu procedura de injectare al anestezicului sau cu bisturiul.
Scroll to Top