loader image
Home » Tratamentul de canal sub microscop – tehnologii avansate în domeniul stomatologic

Tratamentul de canal sub microscop – tehnologii avansate în domeniul stomatologic

Tratamentul endodontic (cunoscut și sub denumirea de tratament de canal) este una dintre cele mai frecvente proceduri stomatologice și constă în îndepărtarea conținutului canalelor radiculare, curățarea și sigilarea lor cu scopul de a salva dintele natural și de a restabili funcționalitatea acestuia. Este nevoie de un tratament endodontic atunci, când nervul și conținutul pulpar nu mai poate fi salvat, iar pentru că lucrul în canale este o provocare chiar și pentru cei mai experimentați stomatologi, un microscop endodontic aduce un mare avantaj, ca dotare tehnică. Avantajele pornesc chiar de la etapa de diagnosticare – crește precizia. De exemplu, există cazuri în care sunt prezente microfracturi și fracturi longitudinale ale dintelui, imposibil de identificat doar pe baza radiografie sau sunt prezente canale radiculare greu de observat. Microscopul endodontic este util în aceste cazuri. Doar cunoscând corect cauza, poți beneficia de tratamentul corect cu rezultate pe termen lung.

Să analizăm beneficiile acestui aparat avansat din punct de vedere tehnologic, pe parcursul tratamentului.

Un microscop stomatologic ajută la vizualizarea rădăcinilor și crește rata de succes a tratamentului

În timpul tratamentului de canal, țesutul din interiorul rădăcinii, precum și orice bacterii, sunt îndepărtate, iar interiorul rădăcinii este curățat și sigilat. Acest tip de tratament necesită atât timp, cât și un medic experimentat și echipament performant.

Deoarece canalele radiculare ale unui dinte au o mulțime de ramuri mici, ele pot fi văzute doar la microscop. Microscopul dentar alături de celelate tehnici și echipamente moderne permit  prepararea și sigilarea optimă a canalelor radiculare și, prin urmare, cresc și rata de succes a tratamentului endodontic.

Un microscop stomatologic scade probabilitatea necesității unui alt tratament, în caz de recidivă a infecției

Microscopul dentar permite monitorizarea vizuală precisă pe durata întregului tratament. Pentru a trata definitiv dintele, o vizibilitate bună este esențială, deoarece ramurile mici sau bucățile minuscule de țesut afectat din colțurile greu accesibile sunt imposibil de văzut cu ochiul liber. În cazul în care rămân reziduuri de țesut și bacterii, acestea ar putea duce la reapariția inflamației chiar și la ani după tratament.

Un microscop endodontic scade riscul complicațiilor

Cu dotarea tehnologică performantă, riscul de fractură sau fisură a dinților este redus la minimum. Acest lucru contează pentru a păstra cât mai mult din dintele natural, astfel încât să nu se ajungă la pierderea rădăcinilor și necesitatea inevitabilă a unui implant dentar. Acest lucru scade și prețul tratamentului stomatologic, deoarece o obturație sau o coroană dentară costă mult mai puțin decât un implant dentar complet.

Cu alte cuvinte, de la început până la finalul tratamentului endodontic, microscopul este un plus evident. Merită să alegi o clinică stomatologică ce-l deține, pentru rezultate optimale și un zâmbet sănătos!

The post Tratamentul de canal sub microscop – tehnologii avansate în domeniul stomatologic appeared first on Imperialdent.

Scroll to Top