loader image

Dr. Carmen Burloiu, medic neurolog, despre Scleroza multiplă la copii la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Aflată la cea de-a treia ediție, dezbaterea online Multiple Sclerosis360, organizată de redacția 360 medical.ro, aduce în atenția publicului problemele pacienților cu scleroză multiplă și impactul acestora asupra sistemului sanitar și a calității vieții pacientului, dar și posibile soluții la problemele identificate. ,,Această boală creează și la copii dizabilități, de aceea este important să fie recunoscută precoce”, a precizat pentru 360medical.ro dr. Carmen Burloiu, medic primar neurologie pediatrică la Clinica de Neurologie pediatrică de la Spitalul Obregia din București.

Evenimentul va avea loc în perioada 26 -27 mai, prima zi fiind dedicată publicului larg, iar cea de-a doua exclusiv profesioniștilor din sănătate, cu acces limitat pe zoom. În 26 mai, când participă și dr. Carmen Burloiu la eveniment, persoanele interesate de scleroza multiplă la copii pot trimite întrebări medicului sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro, acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii, transmisă live pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube.

În România anul trecut figurau 45 de copii în tratament în cadrul Subprogramului de tratament al sclerozei multiple, iar anul acesta sunt 41 de copii. Dr. Carmen Burloiu, medic primar neurologie pediatrică la Clinica de Neurologie pediatrică de la Spitalul Obregia, care vede micuții pacienți și cunoaște situația copiilor cu scleroză multiplă din România, va participa ca speaker la dezbaterea online Multiple Sclerosis360, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, și va prezenta situația acestora.

,,În 1992  erau diagnosticate doar câteva cazuri. Se întâmplă să depistăm în ultimii ani din ce în ce mai multe cazuri de scleroză multiplă la copii. Dacă la început nu aveam cu ce să tratăm, acum există tratamente care să întârzie noi forme clinice și leziuni la nivel cerebral. Tratamentul este gratuit în cadrul programului și putem să-i tratăm pe toți cei care necesită tratament”, a spus dr. Carmen Burloiu.

Neurologul pediatru a subliniat că sunt și copii cu scleroză multiplă care în prezent nu urmează un tratament, dar sunt supravegheați de medic. De la ce vârstă se poate iniția tratamentul în cazul copiilor, de ce e nevoie să fie depistați precoce și ce complicații pot apărea în cazul celor mici, va explica la eveniment dr. Carmen Burloiu.

La dezbaterea Multiple Sclerosis360 au mai confirmati participarea și alți speakeri care activează în specialitatea neurologie și tratează scleroza multiplă, cexperți în sănătate publică, medici din specialități conexe, reprezentanți ai autorităților, dar și ai asociațiilor de pacienți.

 

Articolul Dr. Carmen Burloiu, medic neurolog, despre Scleroza multiplă la copii la dezbaterea Multiple Sclerosis360 apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top