loader image

Un tratament a extins supraviețuirea cu peste 6 luni la pacientele cu o formă avansată de cancer mamar în studiile clinice

Un nou tratament a extins supraviețuirea cu peste 6 luni față de chimioterapie la pacientele cu o formă avansată de cancer mamar, arată rezultatele preliminare ale unui studiu clinic de fază 3. 

Datele au fost prezentate duminică la o reuniune a Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO), desfășurată la Chicago.

Studiul de fază 3 a inclus peste 550 de pacienți cu cancer de sân HER2-pozitiv cu expresie scăzută HER2, la care tumorile s-au extins și care au trecut anterior prin cel puțin un tratament cu chimioterapie. Cele mai multe paciente aveau tumori hormono-sensibile.

Jumătate dintre paciente au primit tratament cu Enhertu (substanța activă trastuzumab deruxtecan), iar cealaltă chimioterapie standard. Medicamentul a fost dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca.

Potrivit rezultatelor interimare ale studiului, pacientele cu cancer de sân HER2-pozitiv și tumori hormono-sensibile care au primit tratament cu trastuzumab deruxtecan au supraviețuit 23,9 luni (valoare mediană), față de 17,5 luni în cazul pacientelor care au primit chimioterapie.

În cazul grupului mai mic de paciente cu  cancer de sân HER2-pozitiv și tumori insensibile la hormoni, supraviețuirea a fost mai mare cu 6,3 luni față de chimioterapia standard.

Rezultatele preliminare au indicat și o rată îmbunătățită de supraviețuire fără progresie a tumorii – 10,1 luni pentru tratament cu trastuzumab deruxtecan, față de 5,4 luni în cazul chimioterapiei.

În ultimii ani, mai multe terapii țintite pentru cancerele mamare HER2-pozitive au îmbunătățit sensibil prognosticul pacienților, însă o subcategorie de paciente cu această formă de cancer, dacă cu expresie scăzută HER2 au rămas cu opțiuni reduse de tratament.

Medicamentul urmează să fie testat în studii clinice și împotriva altor forme de cancer, potrivit deținătorului autorizației de punere pe piață.

În Uniunea Europeană, medicamentul Enhertu este în prezent indicat în monoterapie pentru tratamentul pacienților adulți cu cancer mamar nerezecabil sau metastazat HER2 pozitiv, cărora li s-au administrat anterior două sau mai multe scheme de tratament anti-HER2, potrivit rezumatului caracteristicilor produsului (RCP) publicat pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Articolul Un tratament a extins supraviețuirea cu peste 6 luni la pacientele cu o formă avansată de cancer mamar în studiile clinice apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top