loader image

“Variola maimuței” se extinde în Europa; Germania și Belgia au raportat primele cazuri

Un număr mare de cazuri noi de “variola maimuței” a fost confirmat în ultima zi în mai multe state din Europa. Germania și Belgia au raportat primele cazuri, în timp ce Spania, Portugalia și Marea Britanie au ajuns la zeci de cazuri fiecare. 

Autoritățile sanitare din Marea Britanie a anunțat vineri că încă 11 cazuri de infecție cu virusul variolei maimuței au fost confirmate pe teritoriul regatului, astfel că numărul total de cazuri s-a dublat, ajungând la 21.

Portugalia a ajuns la 23 de cazuri, iar Spania la 21, după ce în cele două state iberice au fost confirmate în ultima zi încă 9, respectiv 14 cazuri. Italia a raportat două noi persoane infectate, numărul total ajungând la 3.

Infecția se extinde pe continentul european, încă două țări raportând vineri primele cazuri. Astfel, Belgia a confirmat două cazuri, iar Germania un caz.

Autoritățile din domeniul sănătate iau în considerare mai multe strategii de contracarare a infecției cu virusul variolei maimuței, între care vaccinarea cu ser antivariolic sau administrarea de antivirale.

Totuși, cele mai multe cazuri de infecție sunt ușoare. În Spania și Portugalia nu a fost nevoie, de exemplu, de administrarea unor tratamente la pacienții infectați, deoarece simptomele sunt ușoare.
Pacienții sunt supravegheați clinic și nu au necesitat până acum spitalizare.

În Spania, directorul clinicii unde a fost confirmat primul caz consideră că infecția se transmite pe cale sexuală. Autoritățile medicale din Spania a prelevat probe de la persoanele infectate pentru a identifica modul de transmitere.

“Variola maimuței” este o infecție virală provocată de un virus din genul orthopoxvirus, familia poxviridae. Acest virus a fost identificat pentru prima dată la maimuțe în 1958, primul caz la om fiind confirmat la începutul anilor 1970 în Republica Democratică Congo.

Simptomele sunt similare variolei, dar cu forme mai ușoare și mortalitate mai mică. Simptomele includ febră, dureri de cap și iritații la nivelul pielii mai întâi pe față, apoi pe restul corpului.

Totuși, experții consideră că boala este relativ puțin contagioasă, iar persoanele infectate se recupează singure în câteva săptămâni, fiind raportate puține cazuri severe.

Infecția cu virusul MPV a fost confirmată pentru prima dată în Europa în 7 mai, în Marea Britanie, la un pacient cu istoric de călătorie în Nigeria.

În afara Europei au fost raportate până acum cazuri în Statele Unite, Canada și Australia.

Articolul “Variola maimuței” se extinde în Europa; Germania și Belgia au raportat primele cazuri apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top