loader image

Asis. Univ. Dr. Marius Popescu prezintă rolul medicului de reabilitare în evoluția sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Scleroza multiplă (SM) afectează fiecare persoană în mod diferit, prin urmare este necesar un tratament personalizat, adaptat pe nevoile specifice fiecărui pacient în parte. ,,Conceptul de reabilitare medicală este extrem de  important pentru pacienții cu SM deoarece, pe lângă medicamentele care modifică evoluția bolii (DMTs – Disease Modifying Therapies), care sunt de obicei gestionate de medicul neurolog, reabilitarea medicală se concentrează pe managementul simptomelor și pe reducerea impactului negativ al simptomelor asupra calității vieții”, a declarat pentru 360 medical.ro Asis. Univ. Dr. Marius Nicolae Popescu, medic specialist Medicină Fizică și de Reabilitare în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Elias din București.

Timp de două zile, pe 26-27 mai 2022, renumiți speakeri care activează în specialitatea neurologie și tratează scleroza multiplă, experți în sănătate publică, medici din specialități conexe, reprezentanți ai autorităților, dar și ai asociațiilor de pacienți vor participa la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”, organizată de redacția 360medical.ro și aflată la a treia ediție. Dr. Marius Nicolae Popescu a confirmat participarea în prima zi a evenimentului, dedicată publicului larg, care se desfășoară între orele 18-20 și care va fi transmisă live pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube.

Specialistul va arăta pe larg în cadrul evenimentului care este rolul medicului de reabilitare în evoluția pacientului cu SM.

,,Medicul de reabilitare este responsabilul general care conduce și coordonează o întreagă echipă interdisciplinară de reabilitare medicală (formată din asistenți medicali, terapeuți fizici, ocupaționali și logopezi, psihoterapeuți) și poate, de asemenea, să livreze intervenții specifice pentru managementul durerii, spasticității, oboselii, eventualelor disfuncții de la nivelul vezicii urinare sau de la nivel intestinal”, a afirmat Asis. Univ. Dr. Marius Nicolae Popescu, medic specialist Medicină Fizică și de Reabilitare de la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București.

,,Kinetoterapia este orientată spre îmbunătățirea forței, coordonării, echilibrului și condiționării, precum și instruirii pacientului cu privire la utilizarea dispozitivelor de mers. Terapia ocupațională este extrem de utilă pentru îmbunătățirea funcției extremităților superioare, instruirea pacientului cu privire la utilizarea echipamentelor și dispozitivelor adaptive, precum și recalificarea pacientului cu privire la performanța activităților sale din viața de zi cu zi.  Logopezii sunt implicați în tratarea deficiențelor legate de vorbire, deglutiție și deficientelor cognitive”, explică specialistul, care va răspunde întrebărilor puse aceste teme.

Așadar, dacă aveți întrebări pentru unul din invitații noștri la dezbatere, vă invităm s-o urmăriți live și să trimiteți întrebări sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro. Acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii și în măsura timpului disponibil speakerii vă vor oferi răspunsurile.

Multiple Sclerosis360, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, pune în discuție subiecte de actualitate privind scleroza multiplă precum: noutățile din Programul național de boli neurologice – Subprogramul de tratament al sclerozei multiple, opțiunile farmaco-terapeutice noi în scleroza multiplă, efectele pandemiei de COVID-19 asupra pacienților cu scleroză multiplă, provocările în managementul sclerozei multiple în România, impactul socio-economic al sclerozei multiple în România, scleroza multiplă la copii.

A doua zi a evenimentului va fi dedicată specialiștilor din domeniul medical, accesul pe zoom fiind limitat.

Citiți și Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Dr. Carmen Burloiu, medic neurolog, despre Scleroza multiplă la copii la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Silvia Dinulescu, vicepreședintele APAN, despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă la Multiple Sclerosis360

 

Articolul Asis. Univ. Dr. Marius Popescu prezintă rolul medicului de reabilitare în evoluția sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360 apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top