loader image
Home » Investigație pentru suspiciuni de înțelegere pe piața ecografelor din România

Investigație pentru suspiciuni de înțelegere pe piața ecografelor din România

Consiliul Concurenţei a anunțat luni că a demarat o investigație pentru suspiciuni de înțelegere pe piața echipamentelor de ultrasonografie (ecografe) din România.

Sunt vizate companiile Esaote Spa (Italia), Camed Medical Systems Gmbh (Germania), BMS Ultraschall (Germania) şi DTL Medical SRL (România), suspectate că s-au înțeles pentru a limita comercializarea echipamentelor de ultrasonografie marca Esaote în România.

Prima companie este furnizorul echipamentelor de ultrasonografie menționate, iar celelalte trei companii sunt distribuitori.

Autoritatea antimonopol are indicii că cele 4 firme s-a înțeles pentru a limita importul de ecografe marca Esaote, cu scopul de a bloca participarea altor concurenţi la proceduri de achiziţie publică din România.

În cadrul investigaţiei au fost efectuate simultan inspecţii inopinate atât în România, Italia şi Germania.

Astfel, autorităţile de concurenţă din Italia și Germania au efectuat inspecţii la sediile companiilor Esaote Spa, Camed Medical Systems Gmbh şi BMS Ultraschall din Germania, în confirmitate cu legislațiile din cele două țări, la solicitarea Consiliului Concurenţei din România.

Inspectorii români de concurenţă au asistat la desfăşurarea inspecțiilor.

Inspecţiile inopinate au fost realizate pentru obţinerea tuturor informaţiilor şi documentelor necesare pentru clarificarea posibilelor practici anticoncurenţiale.

Documentele ridicate de către autorităţile de concurenţă din Germania şi Italia vor fi transmise Consiliului Concurenței din România.

Articolul Investigație pentru suspiciuni de înțelegere pe piața ecografelor din România apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top