Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Ministerul Sănătăţii: La fetița de 5 ani cu hepatita severă cauzată de boala Wilson va fi realizat transplant hepatic

Ministerul Sănătăţii: La fetița de 5 ani cu hepatita severă cauzată de boala Wilson va fi realizat transplant hepatic

Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă a fost transferată vineri la Institutul Clinic Fundeni în vederea efectuării unui transplant hepatic, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Până acum, fetița a fost internată la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Potrivit ministerului, copilul este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienţilor cu insuficienţă hepatică, având şi alte comorbidităţi.

În timpul transportului cu ambulanţa, pacienta a fost însoţită de un medic specialist ATI de la Spitalul “Grigore Alexandrescu”.

“Între timp a fost stabilită şi cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficienţă hepatică şi leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opţiunea terapeutică”, precizează MS.

În prezent, fetița este internată în secţia de terapie intensivă de la Institutul Clinic Fundeni.

În cursul zilei de sâmbătă, o echipă mixtă de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” şi de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, donatorul fiind un tânăr cu vârsta de 17 ani.

Articolul Ministerul Sănătăţii: La fetița de 5 ani cu hepatita severă cauzată de boala Wilson va fi realizat transplant hepatic apare prima dată în 360medical.ro.