loader image
Home » Primul inhibitor al miozinei cardiace, autorizat în SUA pentru tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice obstructive

Primul inhibitor al miozinei cardiace, autorizat în SUA pentru tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice obstructive

Autoritatea de reglementare în domeniul alimentelor și medicamentelor (FDA) din Statele Unite a autorizat primul inhibitor al miozinei cardiace pentru tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice obstructive (CMHO).

Medicamentul mavacamten a fost dezvoltat de compania MyoKardia, achiziționată de grupul farmaceutic Bristol Myers Squibb (BMS) în 2020, potrivit Reuters.

Cardiomiopatia hipertrofică este o afecţiune cardiacă moștenită, caracterizată prin ȋngroşarea pereţilor ventriculari și dezorganizarea arhitecturii muşchiului inimii. În forma sa obstructivă (CMHO), afecțiunea poate provoca deces subit la pacienţii tineri, mai ales la sportivii de performanţă.

Autorizarea medicamentului a fost decisă pe baza rezultatelor unui studiu clinic de faza a III-a, care a inclus pacienți simptomatici cu CMHO. Pacienții au fost incluși în două grupuri, în care primul a primit mavacamten iar al doilea placebo.

Rezultatele studiului clinic au arătat că administrarea mavacamten a obținut un efect terapeutic semnificativ statistic, de îmbunătățire a simptomelor, funcțiilor și calității vieții.

Administrarea medicamentului a redus, de asemenea, obstrucția tractului de evacuare ventricular stâng.

Articolul Primul inhibitor al miozinei cardiace, autorizat în SUA pentru tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice obstructive apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top