loader image

Ministerul Sănătății: Niciun caz de hepatită severă la copii nu a fost confirmat în România

Ministerul Sănătății a transmis luni că niciun caz de hepatită severă la copii nu a fost confirmat până acum în România.

Săptămâna trecută, cinci cazuri supecte de hepatită severă acută, o afecțiune de origine încă necunoscută, au fost semnalate în România.

Totuși, din cele 5 cazuri, la unul s-a identificat drept cauză boala Wilson, 2 au fost infirmate prin teste, iar două sunt în așteptarea rezultatelor.

“Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Pentru două cazuri suspecte de hepatită severă acută, anunțate în 28 aprilie, se aşteaptă rezultatele analizelor.

Primul caz suspect de hepatită de cauză necunoscută s-a înregistrat la o fetiţă în vârstă de 5 ani. Copilul a fost diagnosticat ulterior cu boala Wilson şi insuficienţă hepatică, iar medicii au efectuat sâmbătă un transplant de ficat la Institutul Clinic Fundeni.

Articolul Ministerul Sănătății: Niciun caz de hepatită severă la copii nu a fost confirmat în România apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top