loader image
Home » Studiu: Covid-19 poate agrava astmul la copii

Studiu: Covid-19 poate agrava astmul la copii

Copii cu astm pot suferi o agravare a afecțiunii după infecția cu virusul SARS-CoV-2, arată un nou studiu amplu realizat în Statele Unite. 

Studiul, publicat săptămâna aceasta în “Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice”, a inclus circa 62.000 de copii cu astm cărora li s-au făcut teste PCR pentru virusul SARS-CoV-2 ăn primul an al pandemiei de Covid-19.

Dintre copiii incluși în studiu, peste 7.700 au avut razultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2.

Rezultatele studiului arată că la copiii cu astm care au trecut prin infecția cu SARS-Cov-2 s-au înregistrat semnificativ mai multe vizite la medic, spitalizări, tratamente cu steroizi și cazuri de folosire de inhalatoare cu eliberare rapidă ca urmare a unor atacuri de astm în primele șase luni după vindecarea de Covid-19 comparativ cu copiii care nu au fost infectați.

De altfel, copiii care au avut rezultate negative la testele PCR “și-au îmbunătățit controlul astmului în următoarele șase luni, ceea ce înseamnă mai puține vizite la unitățile de primiri-urgențe și spitalizări din cauza astmului și mai puțin tratament”, a declarat dr. Christine Chou de la spitalul pediatric Children’s Health Orange County (CHOC), statul California, citată de Reuters.

Rezultatele unor studii anterioare au indicat o îmbunătățire a controlului astmului la începutul pandemiei, datorată cel mai probabil măsurilor sanitare precum izolarea la domiciliu și purtarea măștii, care au redus expunerea pacienților la factorii declanșatori ai astmului.

Articolul Studiu: Covid-19 poate agrava astmul la copii apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top