loader image
Home » Zentiva a înregistrat în 2021 un nivel-record al cifrei de afaceri în România

Zentiva a înregistrat în 2021 un nivel-record al cifrei de afaceri în România

Operațiunile Zentiva din România au înregistrat în 2021 un nivel-record al cifrei de afaceri, de 203 milioane euro, a anunțat marți compania. 

Fondată în 1962, unitatea de producție Zentiva din București (fosta Sicomed) aniversează în acest an 60 de ani de activitate.

„Zentiva a trecut prin transformări majore în cei 60 de ani de existență. Cu precădere, ultimii 30 de ani reprezintă reinventarea sa într-un producător modern de generice accesibile, de înaltă calitate. Deși a rămas pe același amplasament de la fondare, puține mai pot fi recunoscute din fabrica noastră în urma investițiilor de 44 milioane euro realizate doar în ultimii 12 ani”, a declarat directorul general al Zentiva România și Republica Moldova, Simona Cocoș, citată într-un comunicat al companiei.

În 2021 compania a lansat 13 molecule acoperind ariile terapeutice oncologie, cardiovascular, durere, antivirale, dermatologie, pneumologie și vitamine.

În perioada următoare, Zentiva intenționează să accelereze lansarea de noi medicamente pentru afecțiuni din cardiologie, oncologie, sistem respirator și diabet.

De asemenea, grupul a anunțat că va continua să investească în extinderea producției de medicamente la cele două fabrici din București, în special în tehnică și tehnologie de producție.

Grupul Zentiva include în România companiile Zentiva SA, Labormed-Pharma SA, Labormed Pharma Trading SRL (fost Alvogen România SRL), Be Well Pharma SRL și Solacium Pharma SRL (ultima fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale și OTC).

Grupul produce și comercializează medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice.

Grupul de companii Zentiva are peste 1.300 angajați în România, din care circa 850 lucrează în divizia industrială, 330 în divizia comercială, iar restul în alte poziții.

Articolul Zentiva a înregistrat în 2021 un nivel-record al cifrei de afaceri în România apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top